SkinPen medische microneedling

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. De SkinPen creëert met hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

Deze behandeling is een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarbij de naaldjes voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen zorgt. Omdat de kans op pigmentatie significant kleiner is, kan SkinPen microneedling bovendien gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden en is de behandeling eveneens geschikt voor donkere huidtypes.

De SkinPen kan ingezet worden bij o.a.

  • (acne)littekens
  • rimpels
  • fijne lijntjes
  • grove poriën
  • hyperpigmentatie
  • striae
Voor SkinPen behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal er een intake gesprek plaats vinden. Samen met de behandelaar wordt er gekeken welke soort behandeling het beste aansluit bij uw wensen. U krijgt advies over het (niet) gebruiken van bepaalde cosmetica en medicijnen voorafgaand aan de behandeling.

Tijdens SkinPen behandeling

De huid wordt voorbereid en vervolgens wordt de SkinPen op uw huid aangebracht. Er worden kleine gaatjes gemaakt in de huid doormiddel van horizontale, verticale en diagonale banen. 

Na SkinPen behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er rood uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. Na de behandeling ontvangt u twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en het Rescue Calming Complex. De eerste 24 uur dient u de huid droog te houden. 
Voor alle nazorgadviezen krijgt u van ons een nazorgformulier mee. 

 
 
Resultaat

Na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt collageen type 3 aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor je huid continu opbouwend werkt. Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nog langer door. Wat overblijft is een strakke, stevige en jeugdige huid. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.