Laser ontharen

Bij LaserClinic Velp bieden wij laser ontharen aan tegen ongewenste haargroei, waarbij u permanent onthaard wordt.

Wij werken met de GentleMax PRO machine. Deze machine maakt gebruik van twee verschillende modules, de Alexandriet en Nd:Yag module. Door de 2 ingebouwde modules kunnen we alle huidtypes behandelen. Deze machine maakt gebruik van een koelsysteem tijdens de behandeling waardoor de behandeling aangenaam aanvoelt.

Voor
Laser behandeling

Wanneer u buiten loopt is het belangrijk de huid te beschermen met minimaal SPF 30. Naast zon gebruik mag er tijdens het behandeltraject geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners en spraytans.

Tijdens
Laser behandeling

Vroeger waren laserbehandelingen erg pijnlijk. Met de nieuwe koeltechnologie van de GentleMax Pro machine die wij gebruiken is dit gelukkig verleden tijd. U voelt de laserpulsen wel, maar door de koelmiddelen die tijdens de behandelingen worden gebruikt doen ze geen pijn.

Aantal
Behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserbehandelingen nodig om een gebied permanent te ontharen. Dit heeft te maken met de natuurlijke groeicyclus van de haren.

Vanuit de aanvullende verzekering kan uw zorgverzekeraar behandelingen tegen ongewenste haargroei in het gezicht (gedeeltelijk) vergoeden

Veelgestelde
Vragen
  • Wanneer u een laserbehandeling voor permanente ontharing ondergaat moet het gebied een of twee dagen voor de behandeling glad geschoren worden. Ook is het belangrijk dat u het te behandelen gebied vanaf 6 weken voor de behandeling niet meer epileert, waxt, harst, onthaart met crème of bleekt.
  • Wanneer u een laserbehandeling ondergaat is het belangrijk dat u niet recentelijk in de zon of onder de zonnebank geweest bent. Wij houden een periode van 4 tot 6 weken aan voordat u weer gelaserd mag worden als u een zongebruinde huid heeft.

U voelt de laserpulsen wel, maar door de koelmiddelen die tijdens de behandelingen gebruikt worden is de behandeling een stuk aangenamer. 

  • Dit hangt af van uw persoonlijke haargroeicyclus. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om een gebied permanent te ontharen.
  • Indien u rood haar heeft, heeft u gemiddeld meer behandelingen nodig dan een persoon met bruin of zwart haar.

Wanneer u behandeld wordt voor permanente ontharing kan de huid na de behandeling wat rood zijn en warm aanvoelen. Verder zijn er geen bijwerkingen.

Sommige soorten antibiotica maken uw huid gevoelig voor uv-licht. Dit komt vooral voor bij de antibiotica-groep tetracyclines. Ook andere groepen antibiotica kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Wij raden het daarom af een laserbehandeling te ondergaan terwijl u antibiotica gebruikt.

Wij raden u aan om tot een maand na de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Anders bestaat er risico op pigmentvorming. 

Met onze laser kan blond, grijs of wit haar helaas niet behandeld worden.