Nd:Yag laserbehandeling

Laserclinic Velp gebruikt de Long-pulse Nd:Yag laser om vaatjes op de benen te verwijderen. 

De laser maakt gebruik van een golflente van 1064 nm. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door hemoglobine in de bloedvaten. De warmte verhit het bloedvat waardoor het bloed gaat stollen(coaguleren). De vaatwand trekt samen en klapt dicht. Vervolgens ruimt het lichaam de bloedvaatjes op.

Voor
Yag laser behandeling

Wanneer de zon fel schijnt en u naar buiten wilt is het belangrijk een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 te gebruiken. De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Naast zon gebruik mag er tijdens het behandeltraject geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiner, spraytans en zonnebank.  

Tijdens
Yag laser behandeling

Tijdens de behandeling kan de huid warm aanvoelen. De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. Het lijkt alsof er met een elastiekje tegen de huid aan wordt geschoten. De meeste mensen kunnen dit gevoel goed verdragen.

Na
Yag laser behandeling

De huid is rood en licht gezwollen. Er kunnen kleine korstjes ontstaan die er na de enkele dagen weer afvallen. Soms ontstaan er ook blauwe plekjes.
Tot 4 weken na de behandeling dient de huid beschermd te worden tegen de zon met minimaal factor 30. 

Resultaat

Het resultaat is afhankelijk van het soort beenvaatjes. Het resultaat kan per persoon en per behandelgebied verschillen. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om een verbetering van 70 tot 80% te behalen. Er wordt om de 8 weken behandeld omdat het lichaam de tijd nodig heeft om de vaatjes op te ruimen. 

Soms kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe beenvaatjes ontstaan. Een nieuwe laserbehandeling kan dan deze vaatjes weer verwijderen.