Intense Pulsed Light

Met de Multi-Spot module van de M22 kunnen wij pigmentatie en roodheid effectief verminderen.
Door het gebruik van specifieke filters kunnen er diverse indicaties behandeld worden, zoals:

  • oppervlakkige pigmentvlekken en uv-schade (o.a. ouderdomsvlekken)
  • vaatafwijkingen (diffuse roodheid, couperose en rosacea)
  • huidverbetering 

Hoe werkt Intense Pulsed Light

Het laserlicht van dit apparaat bindt zich aan het pigment van een pigmentvlek en/of bloed in het bloedvat. De omliggende huid blijft intact. De pulserende laserlichtstralen zorgen ervoor dat het vaatje en/of de pigmentvlek wordt afgebroken. Ons lichaam zorgt ervoor dat de pigmentvlek of het bloedvaatje wordt opgeruimd. De huidteint wordt gelijkmatiger en het resultaat is een frissere huiduitstraling.

Voor
IPL behandeling

Wanneer u buiten loopt is het belangrijk de huid te beschermen met minimaal SPF 30. Naast zon gebruik mag er tijdens het behandeltraject geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners en spraytans. 

Tijdens
IPL behandeling

De IPL behandeling kunt u als licht gevoelig ervaren. Het voelt als kleine speldenprikjes.

Na
IPL behandeling

De huid is na de behandeling warm en rood. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. De pigmentvlek of het bloedvat wat behandeld is kan eerst donkerder/zichtbaarder worden. Binnen twee weken trekt dit weg. De huid mag tot 4 weken na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren na een IPL behandeling van vaatjes tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sporten en niet naar de sauna te gaan. Voor de behandeling van pigmentvlekken adviseren wij om 1 dag niet naar de sauna te gaan.

Resultaat

De IPL verwijdert / vermindert vaatjes en pigment. Om een pigmentvlek te verwijderen zijn er gemiddeld 2-3 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voor vaatjes is verschillend per persoon maar gemiddeld 3 tot 5. Tussen de behandelingen zit een interval van 4 weken omdat het lichaam tijd nodig heeft om het vaatje / pigment op te ruimen. 

Wij kunnen niet garanderen dat er geen nieuwe vaatjes of pigmentvlekken ontstaan, daarom adviseren wij om 1 of 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

De behandeling kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.