Acne therapie

Om acne te behandelen maakt LaserClinic Velp gebruik van verschillende behandelmogelijkheden. Het doel van de behandeling is om de talgproductie te reguleren, puistjes en comedonen te verminderen en roodheid te vervagen.  

Voor het beste resultaat worden er soms combinatietherapieën toegepast. Voor het behandelen van restacné en/of acnelittekens worden resurfacings gecombineerd met de SkinPen of Intense Pulsed Light. 

(Resurfacing) Acne Facial

Met de Resurfacing behandeling van pHformula wordt de huid vernieuwd. pHformula is het eerste pharma-cosmeceutical die gericht is op het vernieuwen van de huid in plaats van het peelen van de huid. De unieke combinatie van actieve werkstoffen in de pHformula A.C.N.E solutions zijn speciaal geformuleerd om de grootste symptomen van acne aan te pakken. Zo zullen comedonen, onderhuidse ontstekingen, roodheid en puistjes verminderen.

De zuren zorgen ervoor dat de bovenkant van de huid wordt aangepakt en een uniek Ph-delivery-vehicle complex (PH-DVC) zorgt ervoor dat intensieve werkstoffen in de onderste huidlaag terecht komen waar de diepere lagen “resetten”= resurfacing.

Het is ontwikkeld om de 4 factoren die acne triggeren op te heffen:

  • Verhoogde talgproductie
  • Verhoorning
  • Aanwezigheid van de acne-bacterie
  • Ontstekingen
Voor
Acne Facial

Voorafgaand aan de behandeling zal er een intake gesprek plaats vinden. Samen met de behandelaar wordt er gekeken welke soort behandeling het beste aansluit bij uw acne klachten.

Wanneer er gekozen wordt voor een resurfacing behandeling mag de huid 2 weken vooraf aan de behandeling niet zijn blootgesteld aan de Uv-licht (zonnebank of zonnebaden). Wanneer u buiten loopt is het daarom belangrijk de huid te beschermen met minimaal SPF 30.

Tijdens
Acne Facial

De behandelaar begint met het reinigen van de huid en voert een dieptereiniging uit. Mee-eters, talgophopingen, puistjes en gerstekorrels worden verwijderd met een dun steriel naaldje. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met een resurfacing behandeling van pH formula voor een beter resultaat.

Na
Acne Facial

De huid kan enkele uren na de behandeling wat rood zijn. Wanneer er een resurfacing heeft plaats gevonden kan het zijn dat de huid in de week na de behandeling iets gaat schilferen. Ook na de resurfacing zal u gedurende 2 weken blootstelling aan UV licht moeten vermijden. Gedurende deze periode dient de huid beschermd te worden met een factor 30.

Resultaat

Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij om naast de praktijkbehandelingen de thuisproducten van pHformula te gebruiken. Na 1 behandeling is het al zichtbaar dat de huid aan het werk gaat. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend. Vaak starten wij met een kuur van 3 tot 5 behandelingen.

Vanuit de aanvullende verzekering kan uw zorgverzekeraar uw acne behandelingen in het gezicht (gedeeltelijk) vergoeden.