Schimmelnagel behandeling

Een Nd:Yag laser kan ingezet worden bij het behandelen van schimmelnagels. Studies tonen aan dat deze behandeling bij meer dan 50% van de patiënten een verbetering geeft. Het laserlicht verwarmt de nagel waardoor de schimmels worden vernietigt. Het aangetaste deel van de nagel zal vanzelf uitgroeien en een gezonde nagel komt hiervoor in de plaats. De eerste 3 behandelingen zullen om de 2 weken plaatsvinden. De laatste 2 behandelingen zullen om de maand plaatsvinden.

Behandelindicatie:

  • Schimmelnagels
Voor
de behandeling

Verwijder voorafgaand aan de behandeling nagellak en zorg ervoor dat de nagels geknipt zijn. Onze pedicure zal de nagel direct voor de behandeling voorbereiden.

Tijdens
de behandeling

Het nagelbed wordt opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 50 graden. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.

Na
de behandeling

Het volgen van de hygiënerichtlijnen is erg belangrijk om het beste resultaat te bereiken. Draag na de behandeling schone sokken / schoenen en was uw sokken op 60 graden. Wij adviseren om twee keer per dag gedurende 2 weken tot 3 maanden antischimmelcrème (bestanddeel miconazolnitraat) aan te brengen, afhankelijk van de ernst van de infectie. Breng minimaal 1 keer per week gedurende minimaal 1 maand antischimmelpoeder aan op alle schoenen. Houd de nagels geknipt en schoon (desinfecteer de instrumenten na elk gebruik). Loop niet blootvoets op openbare plaatsen (zwembaden, fitnessruimtes ect.). Nagellak mag 24 uur na de behandeling worden aangebracht.

Resultaat

Vanwege de langzame groei van de nagel is er pas resultaat zichtbaar na ongeveer 3 maanden. Ernstig geïnfecteerde nagels kunnen langer duren. Als nagels slecht groeien zijn de resultaten minder goed. Het gaat hierbij met name om oudere mensen, mensen met vaatlijden of mensen met diabetes.